Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Tygři bez porážky vyhráli turnaj o primátora města Liberec

25.08.2020 | Jakub Matyáš

Liberec - Krátkou letní přestávku si mladoboleslavští hokejbalisté zpestřili turnajem pod Ještědem. Silně obsazeného podniku s účastí nezanedbatelného množství hráčů s extraligovou příslušností se kromě celku z města automobilů zúčastnily týmy Medvědi Liberec, Nordics Most, Mušketýři Svítkov, Vosy Liberec, Popi Kladno a Draci Kladno. Osmičku účastníků měli uzavírat slovenské Gajáry, ty se ale nakonec omluvily a k společnému zápolení nedorazily. Hrálo se systémem dvou skupin, při kterém byly v jedné čtyři a ve druhé tři týmy. 

Sestava: Hnátek - Mrhálek, Řípa, Bajer - Lhota T., Langer (C), Malina, Dostál, Fukárek J. ml., Horáček.

Do základní skupiny "A" byly společně s Tygry nalosováni Medvědi, Svítkov a Most. Společně s kladenskými Draky nejtěžší možní soupeři. 

1. utkání: Medvědi Liberec - HBC Tygři Mladá Boleslav 0:0

Úvodní střetnutí se neslo v duchu poznávání pro Středočechy neoblíbeného betonového povrchu a zkráceného hřiště. Medvědi ve svém domácím stánku oproti tomu byli skvěle připraveni a Tygry zaskočili svou důslednou a úpornou obranou. Největší šanci na skórování promarnil hned v úvodním střídání Tomáš Lhota, jenž po průniku a blafáku nastřelil jen tyčku. Hnátek v brance Mladé Boleslavi rovněž žádný střelecký pokus za svá záda nepustil a tak se oba celky rozešly smírně po bezbrankové remíze. 

2. utkání: HBC Tygři Mladá Boleslav - Mušketýři Svítkov 2:1

Do druhého utkání nastoupili Boleslavští proti skvěle hrajícímu Svítkovu s respektem a defenzivní taktikou, jelikož osmičlenný oddíl se fyzickými silami těžko mohl rovnat téměř dvojnásobné přesile soupeře. Tato taktika nesla ovoce a Tygři vedli po brance Tomáše Lhoty. Svítkovu se podařilo srovnat po tvrdé ráně od modré čáry, v poslední minutě utkání ale zachytil na útočné modré vyhození Tomáš Řípa a zakončil přesnou střelou zápěstím. Mušketýři už sílu odpovědět nenašli.

3. utkání: Nordics Most - HBC Tygři Mladá Boleslav 0:4

Poslední utkání nabídlo nejjednoznačnější průběh. Nordics se nedokázali vyrovnat s pohybem boleslavských hokejbalistů a poněkud odevzdaným výkonem umetli soupeři cestu k prvnímu místo ve skupině. To bylo velmi důležité především z pohledu tříčlenné skupiny B. Jelikož ve čtvrtfinále měl první tým skupiny A nastoupit proti čtvrtému týmu skupiny B, prvenství tak znamenalo přímý postup do semifinále a ušetřené síly. 

ČF: HBC Tygři Mladá Boleslav - Gajáry 5:0 kontumačně

Tygři své utkání hrát nemuseli a byli automatickým postupujícím, v dalších utkáních porazili Nordics Most po samostatných nájezdech Draky Kladno, jednoho z favoritů turnaje. Mušketýři vyřadili bez větších problémů Popi Kladno, Medvědi těsnou výhrou 1:0 potvrdili roli favorita až brankou v poslední minutě v derby proti Vosám. Za zmínku stojí, že ve svých vyřazovacích utkáních postoupily všechny týmy ze skupiny A, kterou hráli právě i Tygři. 

SF: HBC Tygři Mladá Boleslav - Mušketýři Svítkov 2:1 sn

V rámci semifinálové bitvy tak měli Tygři znovu zkřížit kordy se starými známými ze Svítkova. Utkání se odvíjelo podobným stylem, jako předchozí vzájemné střetnutí s tím rozdílem, že po základní hrací době skončilo 1:1 a musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich exceloval boleslavský brankář Jakub Hnátek, který kryl všechny tři pokusy soupeře. Oproti tomu se na druhé straně zkušeně prosadil Michal Mrhálek a poslal svůj tým do finále. 

FIN: Medvědi Liberec - HBC Tygři Mladá Boleslav 1:3

S vidinou poháru na dosah rukou Tygři vstoupili do utkání bez ostychu a na svého soupeře si vyšlápli, když po brankách Langera, Lhoty a přesilovkového zásahu Mrhálka vedli nad svým soupeřem už 3:0. Liberec dokázal už jen v početní výhodě korigovat a připravit Hnátka o další čisté konto, do finálního tlaku Boleslavští svého soka nepustili a v klidu si dokráčeli pro vytoužené prvenství. Třešničkou na dortu bylo jmenování Tomáše Lhoty nejlepším střelcem turnaje. Individuální ocenění si jistě zasloužil i boleslavský brankář Hnátek, na toho se ale nedostalo a tak alespoň symbolicky převzal za svůj tým pohár pro vítěze.

 
Utkání
Muži A | neděle 28.06.2020, 18:00
HBC Tygři Mladá Boleslav - SK Kelti 2008
5:4 pp ()
 
Muži A | neděle 20.09.2020, 14:00
HBC Kladno B - HBC Tygři Mladá Boleslav
6:8 (3:1, 1:1, 2:6)
 
Muži A | sobota 26.09.2020, 16:30
HBC Tygři Mladá Boleslav - SK Kelti 2008
3:6 (1:2, 2:0, 0:4)
 
Muži A | pondělí 28.09.2020, 14:00
HBC Tygři Mladá Boleslav - HBC Hradec Králové 1988 B
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
 
Muži A | sobota 03.10.2020, 13:00
HBC Tygři Mladá Boleslav - HBC Hostivař B
4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
 
Muži A | sobota 29.05.2021, 15:00
HBC Tygři Mladá Boleslav - HC Red Wings Mladá Boleslav
7:3 (1:0, 3:2, 3:1)
 
Aktuální články
Valná hromada HBC Tygři Mladá Boleslav

Vážení hokejbaloví přátelé, dovolujeme si Vás pozvat na Valnou hromadu hokejbalového klubu HBC Tygři Mladá Boleslav, která se...

 
Letní pohár odstartovali Tygři výhrou v derby

Ml. Boleslav - Po dlouhém herním suchu jsou Tygři zpět v akci! Další sezóna díky striktním vládním opatřením protekla boleslavskému...

 
Tygři doma brali všechny body po souboji s Hostivaří B

Mladá Boleslav - Po vyřazení rezervy extraligového Hradce Králové v prvním kole Českého poháru přivítali Tygři ve městě automobilů...

 
Tygři postoupili v poháru přes rezervu extraligového Hradce Králové
 
Kelti oplatili Tygrům porážku z finále Letního poháru
 
Skvělý obrat na Kladně řídili bratři Lhotové
 
Muži potvrdili letošní dominanci vítězstvím v Letním poháru
 
Boleslav doma zničila třetí tým tabulky 10:3
 
Z Kladna se dvěma body, výhru řídil hattrickem Tomáš Lhota
 
Tygří přípravka nenašla v Kralupech přemožitele
 
 
© eSports s.r.o. & HBC Tygři Mladá Boleslav - kontakt: info@tygri-mb.cz RSS