Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Muži potvrdili letošní dominanci vítězstvím v Letním poháru

30.06.2020 | Jakub Matyáš

Ml. Boleslav - Po anulování výborně rozehrané základní části 2. Ligy a konci koronavirové karantény připravili funkcionáři soutěže náhradní program pod nálepkou Letního poháru. Do něj se přihlásilo celkem šest účastníků. KOVO B, Jungle Fever Kladno, Nové Strašecí, berounští Kelti, Rafani Praha a právě Tygři. Cesta to byla trnitá, nicméně úspěšná a na jejím konci čekala na boleslavské hokejbalisty vytoužená trofej pro vítěze a zlaté medaile.

Základní část


Ve skupinové fázi Tygři potvrdili, že jsou týmem, kterému chvíli trvá, než se po vynucené přestávce dostane do správného zápasavého tempa. Hned na úvod v nepříznivém středečním termínu museli čelit úřadujícímu mistru 2. Ligy, pražským Rafanům. Ve vyrovnaném utkání Boleslavští dlouho vedli, nakonec ale domácí ukázali svou sílu a podařilo se jim srovnat. V prodloužení pak domácí vytěžili rozhodující branku ze špatného střídání a Tygři se tak po prohře 4:5 museli spokojit s jedním bodem do tabulky. Ještě větší rána následovala v dalším kole, kdy jsme přivítali na svém hřišti nepočetný, ale bezesporu kvalitní Jungle Fever. Kladenští tlačili a zásluhou vysoké produktivity na poměr šancí si došli pro zasloužené vítězství. Naopak Mladá Boleslav se po prohře 5:7 musela nervózně začít ohlížet na pořadí v tabulce. 

Při celkovém počtu pěti utkání v základní části totiž každá další ztráta mohla znamenat vážnou překážku při cestě do vyřazovacích bojů. Obrat přišel po přesvědčivé výhře nad rezervou extraligového Kova poměrem 6:1, ve které od začátku dominoval právě tým z města automobilů. Výrazný odpor kladli následně i Kelti, kteří celé střetnutí drželi naději na body a remízový stav, jejich odpor zlomil a výhru 2:1 zajistil až dvě minuty před koncem střetnutí Lukáš Lhota. Potvrzení účasti v nejlepší čtveřici přišlo až v posledním utkání, v němž mladoboleslavští hokejbalisté zničili Nové Strašecí 8:4. Až poslední utkání mezi Kelty a Kladnem určilo, že právě Tygři udrží první místo a bude tak mít jistotu domácího prostředí pro obě následující utkání. 

Play-off

Semifinále postavilo Tygrům do cesty Jungle a tentokráte už se překvapení nekonalo. Po dvou třetinách na ukazateli skóre svítila v kolonce vstřelených branek pověstná "desítka" a ve zbylých minutách už se zápas jen dohrával až ke konečnému výsledku 12:6. Finálové střetnutí přisoudilo Mladé Boleslavi jako soupeře berounské Kelty a před slušně zaplněným areálem to byla nelítostná bitva. Nervózní začátek domácích hráčů posadil Kelty na koně a ti šli poměrně brzy do vedení. Tygři zvládli otočit na 2:1, ale poté měli více ze hry opět hosté, kteří třemi brankami značně narušili boleslavské plány. V poslední minutě základní hrací doby už Tygrům nezbylo než sáhnout ke hře bez brankáře a ukázalo se, že ve sportu opravdu platí, jak je podstatné hrát až do poslední sekundy. Dvě branky Michala Kováře znamenaly prodloužení. V něm měly své šance obě mužstva, rozhodnutí přišlo ale v deváté minutě, kdy všem protihráčům prchl Lukáš Lhota a kličkou rozhodl o titulu vítěze Letního poháru. 

Ohlasy

Daniel Langer (kapitán týmu HBC Tygři Mladá Boleslav): V první řadě chci poděkovat všem hráčům za celoroční výborné výkony, které se nám navzdory všem překážkám a úskalím, podařilo stabilně podávat. Že jsme zakončili tento ročník vítězně a s trofejí, je z mého pohledu zcela zasloužené. Finálové utkání bylo i díky parádně hrajícímu soupeři reklamou na hokejbal, plné emocí a doufám, že fanoušci, kteří se na něj přišli podívat, si ho užili stejně jako my a budou se vracet i na další zápasy. Uděláme vše, abychom tento za mě výjimečný tým udrželi pohromadě a v příští sezóně už útočili na titul v regulérní sezóně. 

 
Utkání
Muži A | neděle 28.06.2020, 18:00
HBC Tygři Mladá Boleslav - SK Kelti 2008
5:4 pp ()
 
Muži A | neděle 20.09.2020, 14:00
HBC Kladno B - HBC Tygři Mladá Boleslav
6:8 (3:1, 1:1, 2:6)
 
Muži A | sobota 26.09.2020, 16:30
HBC Tygři Mladá Boleslav - SK Kelti 2008
3:6 (1:2, 2:0, 0:4)
 
Muži A | pondělí 28.09.2020, 14:00
HBC Tygři Mladá Boleslav - HBC Hradec Králové 1988 B
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
 
Muži A | sobota 03.10.2020, 13:00
HBC Tygři Mladá Boleslav - HBC Hostivař B
4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
 
Muži A | sobota 29.05.2021, 15:00
HBC Tygři Mladá Boleslav - HC Red Wings Mladá Boleslav
7:3 (1:0, 3:2, 3:1)
 
Aktuální články
Valná hromada HBC Tygři Mladá Boleslav

Vážení hokejbaloví přátelé, dovolujeme si Vás pozvat na Valnou hromadu hokejbalového klubu HBC Tygři Mladá Boleslav, která se...

 
Letní pohár odstartovali Tygři výhrou v derby

Ml. Boleslav - Po dlouhém herním suchu jsou Tygři zpět v akci! Další sezóna díky striktním vládním opatřením protekla boleslavskému...

 
Tygři doma brali všechny body po souboji s Hostivaří B

Mladá Boleslav - Po vyřazení rezervy extraligového Hradce Králové v prvním kole Českého poháru přivítali Tygři ve městě automobilů...

 
Tygři postoupili v poháru přes rezervu extraligového Hradce Králové
 
Kelti oplatili Tygrům porážku z finále Letního poháru
 
Skvělý obrat na Kladně řídili bratři Lhotové
 
Tygři bez porážky vyhráli turnaj o primátora města Liberec
 
Boleslav doma zničila třetí tým tabulky 10:3
 
Z Kladna se dvěma body, výhru řídil hattrickem Tomáš Lhota
 
Tygří přípravka nenašla v Kralupech přemožitele
 
 
© eSports s.r.o. & HBC Tygři Mladá Boleslav - kontakt: info@tygri-mb.cz RSS