Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Statistické shrnutí podzimu sezóny 2019/2020

05.02.2020 | Vlaďka Langerová

Ml. Boleslav - Do startu jarní části soutěže zbývá stále ještě necelý měsíc. Zatímco se hráči připravují, je čas trochu bilancovat nad podzimní částí. Jak se boleslavským hokejbalistům vedlo, kdo vyčníval v individuálních statistikách? Přečtěte si náš článek, protože ne vždy platí, že statistika nuda je. 

Získané body týmu

Z jedenácti odehraných utkání odešli Tygři poraženi jen dvakrát a to v úvodních kolech soutěže, kdy se ještě nově sestavený tým trochu hledal. Obě ztráty mrzí o to více, že v prvním kole odevzdali dva body jinak v letošním ročníku neúspěšnému béčku KOVO Praha a ve druhém všechny tři přímému konkurentovi v boji o první místo v tabulce a úřadujícímu mistrovi Rafani Praha. Poté ale následovala úctyhodná šňůra devíti vítězných utkání, při kterých mladoboleslavští hokejbalisté ztratili pouhý jediný bod, a to v devátém kole na půdě silného Jungle Fever. Právě tato šňůra celek z města automobilů katapultovala na průběžné první místo tabulky, které se bude snažit obhájit i v jarní části s průběžným ziskem 27 bodů z 11 utkáních.

Nejlepší podzimní zápasy Mladé Boleslavi

6. kolo, HBC Nové Strašecí - HBC Tygři Mladá Boleslav 5:6 (odkaz na reportáž)

Po sérii tří uklidňujících domácích výher (prvních v sezóně) se v šestém kole vydali Tygři na půdu velmi silného Nového Strašecí. Po první třetině to s Tygry nevypadalo vůbec dobře, prohrávali totiž o tři branky. V brance prožíval náročný debut junior Adam Valachy. Hostující tým na nepříznivý vývoj zareagoval stažením hry na dvě formace a tento krok nesl ovoce. V druhé patnáctiminutovce Tygři zabrali a snížili náskok Straga na rozdíl dvou branek (5:3), aby v závěrečné třetině, kterou vyhráli 3:0, dokonali obrat. Už tak vybičované emoce okořenila i bitka a spousta trestů. 

10. kolo, HBC Tygři Mladá Boleslav - Rafani Praha 4:2 (odkaz na reportáž)

Poslední podzimní kolo nabídlo přímý souboj o to, kdo přezimuje na prvním místě tabulky. Průběh utkání dvou nejúspěšnějších týmů podzimu měl nečekaně jednoznačný průběh poté, co Tygři na svého soupeře doslova vlétli a po první třetině vedli rozdílem tří branek. Trefili se Malina, Mrhálek a Krejčí. Hned v ůvodu druhé třetiny navýšil Lukáš Lhota, poté se ale hra začala vyrovnávat a bránit se musel domácí celek. Tygři v dalším průběhu sice inkasovali dvě branky, ale takticky utkání zvládli a svého soupeře na dostřel nepustili. 

7. kolo, HBC Tygři Mladá Boleslav - Defekt Třebíz 13:2 (odkaz na reportáž)

Ze všech zmíněných střetnutí nejdominantnější výkon Mladé Boleslavi. Svého soupeře Tygři zničili už v první třetině, kterou vyhráli poměrem 6:0. Otázkou v dalším průběhu utkání už nebylo, kdo získá tři body, ale na jakém numeru se zastaví skóre na výsledkové tabuli. Nakonec domácí celek nastřílel celkem třináct branek, gólově se na výsledku podíleli všichni útočníci, jedná se o jediný dvojciferný výsledek, který Mladoboleslavští na podzim zaznamenali. 

Nejproduktivnější útočník

Marcel Malina (11 Z, 10 G + 8 A)

Už několik sezón v Mladé Boleslavi platí, že pokud hledáte nejproduktivnějšího hráče, na samotném vrcholu se bude pohybovat toto jméno. Ve společnosti bratří Lhotů viditelně pookřál a společně vytvořili pravděpodobně nejnebezpečnější útok soutěže. Právě tito dva se rovněž výrazně zapsali do statistik kanadských bodů, když Lukáš nasbíral 13 (8+5) a Tomáš 12 (6+6). Oba ale mají o tři, respektive čtyři starty méně vzhledem k jejich povinostem v juniorském týmu. Do této společnosti se ještě s 12 body (5+7) vklínil Michal Mrhálek.

Nejproduktivnější obránce 

Martin Krejčí (8 Z, 2 G + 10 A)

Rychlostně skvěle vybavený hráč neztratil po přesunu z křídla útoku na obránce nic ze svého čichu na body. Ve spolupráci s hokejbalovou legendou Martinem Kosinou vytvořil spolehlivou obrannou dvojici a výborně podporoval založení útoku, z čehož plyne rovná desítka asistencí. V tomto směru je nejpilnějším sběratele v týmu. S odstupem mu na záda šlapou Lukáš Bajer (1+5), Martin Kosina (1+4) a Tomáš Řípa (1+4). 

Nejúspěšnější brankář

Jakub Hnátek (6 Z, 93,55% úsp. zákr., 1,69 průměr obdr. branek na zápas)

Mladý boleslavský brankář zažívá v této sezóně výkonostní boom. V šesti utkáních inkasoval pouhých sedm branek a vychytal jedno čisté konto. Statisticky ovládl výkony brankářů celé soutěže a pokud nastolené tempo společně s celým týmem udrží, má velkou šanci na indiviuální ocenění. O prostor v brankovišti se rovným dílem dělí s další legendou, Jaroslavem Fukárekem st., který ale doplatil na účast v prvních dvou utkáních sezóny a statisticky se tak drží pod hranicí 88%. Zkušenosti nabírají mladé naděje Jaroslav Fukárek ml. a Adam Valachy.

Nejtrestanější hráč

Lukáš Bajer (10 Z, 35 TM)

Asi nikoho nepřekvapí, že této statistice vládnou obránci. Rozdílem třídy v této statistice dominuje hráč s číslem 21. Na jeho obranu nutno podotknout, že hned 31 trestných minut boleslavský zlý muž nasbíral v utkání proti Novému Strašecí zásluhou trestu do konce utkání, který si vykoledoval za pěstní souboj při obraně svého brankáře. Ve zbylých devíti utkáních, do kterých nastoupil, tedy posbíral jen dva další menší tresty. S deseti trestnými minutami se na druhém místě tohoto pomyslného žebříčku krčí Martin Kosina. 

Hráči s nejvíce starty

Marcel Malina, Martin Kosina, Daniel Langer, Martin Míšek (11 startů)

Do každého utkání zasáhla čtveřice výše zmíněných hráčů. O jeden start méně má hned další pětice, a to Michal Mrhálek, Tomáš Řípa, Jakub Horáček, Petr Dostál a Lukáš Bajer. Z této statistiky máme především velkou radost, jelikož poukazuje na velkou konzistenci v sestavě, což nebývalo v minulých sezónách v týmu zvykem. 

 
Utkání
Muži A | neděle 28.06.2020, 18:00
HBC Tygři Mladá Boleslav - SK Kelti 2008
5:4 pp ()
 
Muži A | neděle 20.09.2020, 14:00
HBC Kladno B - HBC Tygři Mladá Boleslav
6:8 (3:1, 1:1, 2:6)
 
Muži A | sobota 26.09.2020, 16:30
HBC Tygři Mladá Boleslav - SK Kelti 2008
3:6 (1:2, 2:0, 0:4)
 
Muži A | pondělí 28.09.2020, 14:00
HBC Tygři Mladá Boleslav - HBC Hradec Králové 1988 B
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
 
Muži A | sobota 03.10.2020, 13:00
HBC Tygři Mladá Boleslav - HBC Hostivař B
4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
 
Muži A | sobota 29.05.2021, 15:00
HBC Tygři Mladá Boleslav - HC Red Wings Mladá Boleslav
7:3 (1:0, 3:2, 3:1)
 
Aktuální články
Valná hromada HBC Tygři Mladá Boleslav

Vážení hokejbaloví přátelé, dovolujeme si Vás pozvat na Valnou hromadu hokejbalového klubu HBC Tygři Mladá Boleslav, která se...

 
Letní pohár odstartovali Tygři výhrou v derby

Ml. Boleslav - Po dlouhém herním suchu jsou Tygři zpět v akci! Další sezóna díky striktním vládním opatřením protekla boleslavskému...

 
Tygři doma brali všechny body po souboji s Hostivaří B

Mladá Boleslav - Po vyřazení rezervy extraligového Hradce Králové v prvním kole Českého poháru přivítali Tygři ve městě automobilů...

 
Tygři postoupili v poháru přes rezervu extraligového Hradce Králové
 
Kelti oplatili Tygrům porážku z finále Letního poháru
 
Skvělý obrat na Kladně řídili bratři Lhotové
 
Tygři bez porážky vyhráli turnaj o primátora města Liberec
 
Muži potvrdili letošní dominanci vítězstvím v Letním poháru
 
Boleslav doma zničila třetí tým tabulky 10:3
 
Z Kladna se dvěma body, výhru řídil hattrickem Tomáš Lhota
 
 
© eSports s.r.o. & HBC Tygři Mladá Boleslav - kontakt: info@tygri-mb.cz RSS